Behandelaanbod

Hoe meld ik me aan?

Hoe meld ik me aan bij het Sinai Centrum?

Als u een behandeling wilt voor uw psychische klachten, is het belangrijk dat u een verwijsbrief heeft van uw huisarts. Zonder verwijsbrief wordt de behandeling niet door uw zorgverzekeraar vergoed. Uw huisarts kan u doorverwijzen naar Sinai Centrum. Nadat wij de verwijsbrief ontvangen hebben, nemen we telefonisch contact met u op. Mocht u telefonisch niet bereikbaar zijn, dan ontvangt u een brief met de vraag of u contact met ons wilt opnemen.

Intakegesprek

De eerste keer dat u bij het Sinai Centrum komt, vindt een intakegesprek plaats. Een behandelaar en psychiater nemen met u diverse zaken door die van belang zijn voor het bepalen van wat er met u aan de hand is, en welke behandeling goed bij u en uw klachten past. Het gesprek duurt ongeveer 45 minuten tot een uur.

Wat moet u meenemen?

We adviseren u iemand die u goed kent mee te nemen naar uw eerste afspraak, mits u dit ook prettig vindt. Bij de eerste afspraak kan het de hulpverlener helpen om iemand in uw directe omgeving te vragen hoe hij/zij het probleem ziet. Vaak kunnen mensen in uw directe omgeving uw verhaal aanvullen of met toelichting en voorbeelden verduidelijken. Of misschien heeft degene die u meebrengt vragen over uw klachten die u zelf niet goed kunt beantwoorden. De hulpverlener kan uitleg geven bij de diagnose en vertellen hoe mensen in de directe omgeving het beste om kunnen gaan met de klachten. Later in de behandeling kan deze persoon met uw toestemming nog een keer uitgenodigd worden om betrokken te blijven bij de voortgang en eventuele vragen te stellen over zijn/haar rol in de behandeling van de klachten.

Vragen

Heeft u vragen over uw aanmelding? Of heeft u een vraag over de behandeling bij Sinai, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Locatie Amstelveen: 020 54 57 257
Locatie Amersfoort: 033 25 33 555

U kunt ons ook e-mailen: info@sinaicentrum.nl

 

 

Zorgkaart Nederland

Sitemap

Sinai Centrum

Amstelveen - Amsterdam
Tel: 020 – 5457200

Amersfoort
Tel: 033 – 8007100