Behandeling Joodse doelgroep

In de jaren zestig is het Sinai Centrum opgericht als opvolger van ‘Het Apeldoornsche Bosch’, een instelling met een heftige geschiedenis. Er is de Joodse gemeenschap een ongelooflijk groot leed aan gedaan wat nog vele generaties door blijft klinken. Door onze ervaring, na de Tweede Wereldoorlog met het behandelen van psychische problemen bij mensen uit de Joodse gemeenschap, ontwikkelden wij een specialistische deskundigheid in het behandelen van psychotrauma’s en trauma-gerelateerde klachten. Deze kennis bleek ook relevant voor andere groepen, zoals mensen uit voormalig Nederlands-Indië, verzetsstrijders, hun families en tegenwoordig veteranen, vluchtelingen en mensen die anderszins met geweld te maken hebben gehad. Zij kunnen nu allemaal bij het Sinai Centrum terecht voor specialistische behandeling van PTSS.

Sinai Centrum: specialist in het behandelen van PTSS en Joodse ggz

Door onze jarenlange ervaring en het volgen van de laatste wetenschappelijke inzichten, hebben wij deskundigheid opgebouwd en zijn wij specialist in het behandelen van PTSS (posttraumatische stressstoornis). Als behandelcentrum met locaties in Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam en Utrecht behoren wij tot de specialistische geestelijke gezondheidszorg (sggz).

Vanwege onze geschiedenis, kennis en ervaring met de Joodse gemeenschap bieden wij voor iedereen met een Joodse achtergrond een breder aanbod dan PTSS. Bij de Joodse ggz kun je ook terecht voor psychische hulp bij angstklachten, depressie en persoonlijkheidsproblematiek. Je leest hier meer over op www.sinaicentrum.nl/joodseggz

De behandelaren van de Joodse ggz

De behandelaren van de Joodse ggz zijn naast hun vakinhoudelijke expertise ook vertrouwd met Joodse en Israëlische identiteit, cultuur en geschiedenis. Ook weten zij meer over de doorwerkende invloed van de Tweede Wereldoorlog op psychische klachten in gezinnen door generaties heen. Dit kan helpen om je begrepen en vertrouwd te voelen, wat bijdraagt aan het slagen van een behandeling. Deze laatste kennis is ook relevant voor bijvoorbeeld mensen met een Indonesische achtergrond.

Contact

Voor vragen en overleg over de Joodse ggz zijn onze behandelaren op woensdag en donderdag bereikbaar via 06-526 753 19.

Zij helpen je bijvoorbeeld verder met specifieke vragen over de behandelingen, psychische klachten en actuele wachttijden. Meer informatie voor verwijzers over het aanmelden vindt je op www.sinaicentrum.nl/joodseggz.