Familie/naasten

Partners van veteranen

Het Sinai Centrum is een specialistisch centrum dat behandeling biedt aan veteranen en hun gezinsleden.

Wij vinden het erg belangrijk om niet alleen zorg te hebben voor de veteraan, maar wij willen ook u als partner en uw eventuele kinderen actief betrekken bij de behandeling. Uit ervaring weten we dat de trauma gerelateerde problematiek van uw partner van grote invloed kan zijn op uzelf en uw gezinsleven. Het Sinai Centrum biedt daarom ook hulp aan u. Wanneer u worstelt met de problemen van uw partner en u daardoor zelf psychische klachten krijgt, kunt u bij ons terecht voor behandeling. Wij zien ook vaak dat partners van elkaar en van anderen geïsoleerd raken door de trauma gerelateerde klachten. Daarnaast is er regelmatig sprake van spanning of agressie in de relatie. Vaak komen partners er dan samen niet meer goed uit, hoe graag ze dat ook willen. U kunt dan bij ons terecht voor relatietherapie. Dit kunt u samen doen bij een therapeut, maar dit kan bij ons ook in een groep met andere echtparen. In deze groep vindt u herkenning bij de andere echtparen en krijgt u adviezen van de therapeuten.

De trauma gerelateerde problematiek en de relatieproblemen zijn vaak ook van invloed op de kinderen. Hun ontwikkeling kan in het gedrang komen. Wanneer u zich zorgen maakt over uw gezin of de psychische gezondheid van uw kinderen kunnen wij u gezinstherapie bieden waarin de gezinsleden weer met elkaar gaan samenwerken en de ontwikkeling van de kinderen minder in het gedrang komt.

Ook ouders, broers of zussen of andere belangrijke personen zijn van harte welkom om betrokken te worden bij de behandeling.

Zorgkaart Nederland

Sitemap

Sinai Centrum

Amstelveen - Amsterdam
Tel: 020 – 5457200

Amersfoort
Tel: 033 – 8007100