Wat is psychotrauma/PTSS

Persoonlijk verhaal van Camiel

‘Innerlijke heling en toekomstperspectief’

Man, volwassen, ambulante behandeling

”Jarenlang heb ik het gevoel gehad dat mijn leven onbeheersbaar was. Ik werd door veel psychiatrische ziekenhuizen behandeld, slechts tijdelijk opgelapt en weer heengezonden. Achteraf bezien vond ik het mentale pleisters plakken en miste ik een integrale behandeling. Totdat een GGD-arts mij vertelde over een hoog gespecialiseerde instelling, het Sinai Centrum.

Tijdens de behandeling vroeg het Sinai Centrum nadrukkelijk om mijn mening en wensen en hielden ze daar zoveel mogelijk rekening mee. Ik vond het buitengewoon prettig dat elke stap door de behandelaren eenvoudig aan mij werden uitgelegd en dat ik steeds werd uitgenodigd als gelijkwaardig mens om mijn visie te geven. De eindbeslissing lag natuurlijk bij de professional maar mijn mening telde altijd zwaar mee. Toen ik weer stabiel was, heb ik ervoor gekozen om in de Cliëntenraad van het Sinai Centrum te stappen. Daar heb ik de eigen regie die ik leerde in de behandeling toegepast in een niet-therapeutische omgeving. Dit was in het begin eng, maar er was een goede ondersteuner en die coachte het erg goed. Ik heb geleerd dat ik moet accepteren dat ik een ander leven zal hebben dan andere mensen.

Ik vind het Sinai Centrum een erg deskundige instelling en dit hoorde ik ook van andere cliënten. De inrichting van het gebouw en de goede bejegening deed me soms denken aan de service van een hotel. Daarnaast werd ik, wat ik prettig vind, overal met mijn naam aangesproken. Van de receptie tot en met de verpleegsters en de psychiaters. De kleinschaligheid vond ik zelf buitengewoon prettig, zelfs een beetje knus, en dat heeft mijn herstel zeker erg goed gedaan. Een persoonlijke menselijk benadering en bejegening was precies wat ik in mijn kwetsbare situatie nodig had. Ik ben door het Sinai Centrum voor het grootste deel innerlijk geheeld en heb weer een toekomst gekregen!”

Zorgkaart Nederland

Sitemap

Sinai Centrum

Amstelveen - Amsterdam
Tel: 020 – 5457200

Amersfoort
Tel: 033 – 8007100