Wat is psychotrauma/PTSS

Persoonlijk verhaal van Elfriede

‘Zonder het Sinai Centrum was ik er nu niet meer geweest’

Vrouw, 60 jaar, Joods, 2e generatieproblematiek

”Door de gruwelijkheden uit de Tweede Wereldoorlog ben ik opgegroeid met een zwaar getraumatiseerde vader en moeder. Als ik wil kan ik boeken vol schrijven over wat mijn ouders voor verschrikkelijke dingen in de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. Altijd werd er in ons gezin gerouwd en was er geen oog voor mij. Later, toen ik mijn eerste kind kreeg en intensieve dagen maakte als verpleegster, blokkeerde ik volledig. Ik vertrouwde niemand meer en kon niet meer met mezelf verder. Het was zelfs zo erg dat ik destijds een einde aan mijn leven wilde maken.

Ondanks ik het ontzettend moeilijk vond om hulp te zoeken, kwam ik bij het Sinai Centrum terecht. Bij het Sinai Centrum stimuleerde de behandelaren mij erg om te werken aan mijn herstel en mijn gedrag te veranderen. Ik zette alles op alles om er bovenop te komen en leerde begrijpen wat ik mankeerde, ‘ziekte inzicht’ zoals ik dat zelf noem. Er viel toen een enorme last van mijn schouders omdat ik niet gek bleek te zijn, wat ik zelf dacht. Ik begreep eindelijk dat mijn problemen voortkwamen uit een jeugd met ernstig getraumatiseerde ouders. Het Sinai Centrum bood mij diverse handvatten hoe met mijn verleden om te gaan en dit een plekje te kunnen geven. Dit gaf mij eindelijk rust, vertrouwen en waardering. Ik ben het Sinai Centrum hier dankbaar voor.

Ik kan het Sinai Centrum aan iedereen aanbevelen. Ik vind dat zij een gigantische expertise in huis hebben op het gebied van psychotrauma. Ook zijn zij in staat om voor hun cliënten een veilige en warme omgeving te creëren. Daarnaast is er van begin tot eind een hoge menselijke touch voelbaar. Enige tijd geleden heb ik mijn laatste behandeling gehad en ik sta nu sinds lange tijd op eigen benen. Het Sinai Centrum is mijn redding geweest die ik voor altijd een warm hart toedraag.”

Zorgkaart Nederland

Sitemap

Sinai Centrum

Amstelveen - Amsterdam
Tel: 020 – 5457200

Amersfoort
Tel: 033 – 8007100