Individuele behandeling

Na de intake komen we tot een behandeling die bij jou past. Dit kunnen verschillende behandelingen zijn, afhankelijk van de aard en de omvang van je klachten. Onze behandelaren zijn geschoold in cognitieve gedragstherapie, trauma verwerkende therapie (zoals EMDR of IE), en andere behandelmethoden. Hierbij werken we volgens de nieuwste richtlijnen en inzichten. Wij bieden zowel individuele-  als groepsbehandelingen aan. Wil je meer weten over de wachttijd tot behandeling? De actuele wachttijd vind je hier. 

Individuele behandeling
Individuele therapie bestaat uit wekelijkse afspraken met een behandelaar van één uur. Daarnaast krijg je soms opdrachten of huiswerk.  De afspraken kunnen zowel online dan wel op onze locatie plaatsvinden. De ernst en aard van de klachten bepalen de duur van de behandeling, gemiddeld tussen de vijf en twintig sessies. Na de intake wordt de duur van je behandeling bepaald. De behandeling wordt regelmatig met je geëvalueerd, zo nodig bijgesteld en bij afdoende herstel afgerond.

Werkwijze
De behandelaren van de Joodse GGZ combineren professionele expertise van goede psychische zorg met kennis van- en affiniteit met de Joodse en naoorlogse context. Hiermee streven we naar effectieve behandelingen, van hoge kwaliteit, waarbij cliënten zich gehoord en gezien voelen en snel herstellen.