Over ons

De Joodse GGZ is een onderdeel van het Sinai Centrum, een expertisecentrum op het gebied van PTSS en trauma-gerelateerde klachten.

Meer hierover lees op de algemene website van het Sinai Centrum

Wat is het Sinai Centrum?
In de jaren zestig is het Sinai Centrum opgericht als opvolger van ‘Het Apeldoornsche Bosch’, een Joodse psychiatrische instelling met een heftige geschiedenis. Als enige Joodse GGZ instelling van Europa ontwikkelde het Sinai Centrum na de oorlog een specialistische deskundigheid in het behandelen van PTSS, generatieproblematiek en andere trauma-gerelateerde klachten. Deze kennis bleek voor veel mensen in Nederland relevant. Denk bijvoorbeeld aan mensen die te maken hebben gehad met  (seksueel) misbruik, fysiek geweld, oorlog, vervolging en menselijk geweld.

Het Sinai Centrum heeft een eigen onderzoeksafdeling en is sinds 2014 onderdeel van Arkin, een grote aanbieder van specialistische GGZ in de Randstad. Dit betekent dat wij je intern makkelijk doorverwijzen naar de juiste specialist, als wij je niet de hulp kunnen bieden die je nodig hebt. Je kunt dan nog steeds gebruik maken van Joodse faciliteiten van het Sinai Centrum.

Wil je meer weten over het Sinai Centrum? Lees dan hier verder over:

Centrale voorzieningen en afspraken
Een aantal belangrijke zaken zijn binnen het Sinai Centrum en Arkin op centraal niveau geregeld. Op de website van het Sinai Centrum kun je meer lezen over: