Joodse GGZ

Gebeurtenissen Israël

Het Sinai Centrum is diep getroffen door de verschrikkelijke gebeurtenissen in Israël. Ons hart gaat uit naar eenieder – dichtbij of ver weg – die nu in angst leeft en rouwt. Wij vinden het belangrijk om een bron van steun te zijn voor iedereen die geraakt is door de gebeurtenissen.

Steun, tips en adviezen in zware tijden

Het is in dit soort tijden belangrijk om niet alleen te staan. Steun vanuit de omgeving, vrienden en familie, is onontbeerlijk. Heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek, dan kun je altijd bij Joods Maatschappelijk Werk (JMW) terecht. Dit kan via 088-1652200 op maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur. Het Sinai Centrum werkt samen met JMW, dus als het nodig is neemt JMW contact op met het Sinai Centrum. Cliënten die in zorg zijn bij het Sinai Centrum, adviseren wij -indien daar behoefte aan is- contact op te nemen met de eigen behandelaar.

Ook heeft het Sinai Centrum een overzicht gemaakt met praktische advies en adviezen bij schokkende gebeurtenissen. Deze kunt u toepassen om in deze zware tijd toch goed voor uzelf en uw naasten te zorgen. Het overzicht vindt u hier.

Mede namens medewerkers het Sinai Centrum,
Ellen Vedel, directeur het Sinai Centrum

 


Als je vastloopt in het leven en last hebt van psychische klachten is het fijn als je terecht kunt op een plek waar je begrepen wordt. Bij de Joodse GGZ helpen wij je vooruit met wetenschappelijk onderbouwde behandelingen van de meest voorkomende psychische klachten. Denk aan angstklachten, depressie, persoonlijkheidsproblematiek en PTSS. Ook bieden we een woonplek aan voor ouderen met langdurige psychiatrische klachten.

Effectief behandelen met aandacht voor de context
Al decennia weten mensen met een Joodse, Israëlische of Indische achtergrond het Sinai Centrum te vinden. Dat is niet zomaar. Onze behandelaren werken met bewezen effectieve behandelmethoden. Hierdoor heb je een goede kans om snel te herstellen. Bovendien hebben onze behandelaren, naast hun vakinhoudelijke expertise, kennis van Joodse- en Israëlische identiteit én zijn zij bekend met de doorwerkende invloed die de Tweede Wereldoorlog kan hebben op gezinnen door de generaties heen. Wij merken dat deze bekendheid met deze contexten vaak helpt om je sneller begrepen en vertrouwd te voelen. Doordat je minder hoeft uit te leggen over je achtergrond, kom je sneller tot de kern in een behandeling.

“Voor behandeling en medicijnen kan een mens op veel plaatsen terecht. De grote meerwaarde van Sinai Centrum vind ik in de betrokkenheid en nesjomme.” – oud-cliënt, 2021

Niet Joods, maar wel naar de Joodse GGZ
Sinds jaar en dag stelt het Sinai Centrum haar kennis en ervaring ook beschikbaar aan mensen met een Indische achtergrond die psychische klachten ontwikkeld hebben als gevolg van de Tweede Wereldoorlog en de nasleep daarvan. Vaak zien wij bij deze naoorlogse generaties een soortgelijk klachtenpatroon als in de Joodse gemeenschap. Ook bij mensen met een andere achtergrond kan er sprake zijn van grote herkenning in de problematiek.  In deze gevallen kijken we op individuele basis of wij hulp kunnen bieden. Neem met vragen hierover contact met ons op.

Specifiek voor naoorlogse generaties bieden wij groepsbehandelingen aan wanneer er sprake is van persoonlijkheidsproblematiek.

Wachttijden
Wil je meer weten over onze wachttijden? Lees dan hier verder.

Joodse voorzieningen
Naar wens biedt het Sinai Centrum de mogelijkheid tot verschillende Joodse voorzieningen, zoals koosjer eten in het restaurant of tijdens een opname. Ook hebben wij twee Joods geestelijk verzorgers in huis.

Joods zorgoverleg
Wij zijn ook onderdeel van het Joods zorgcircuit, een samenwerkingsverband met onder anderen Joods Maatschappelijk Werk, Beth Shalom en andere Joodse zorginstellingen.

Folder
Je kunt ook onze folder raadplegen. Daarin staat alle informatie over de Joodse GGZ.