Over de Joodse GGZ

Als je vastloopt in het leven en last hebt van psychische klachten is het fijn als je snel terecht kunt op een plek waar je begrepen wordt. Bij de Joodse GGZ helpen wij je snel vooruit met wetenschappelijk onderbouwde behandeling van de meest voorkomende psychische klachten. Denk aan angstklachten, depressie, persoonlijkheidsproblematiek en PTSS.

“Voor behandeling en medicijnen kan een mens op veel plaatsen terecht. De grote meerwaarde van Sinai Centrum vind ik in de betrokkenheid en nesjomme.” – oud-cliënt, 2021

Effectief behandelen met aandacht voor de context
Al decennia weten mensen met een Joodse of Israëlische achtergrond het Sinai Centrum te vinden. Dat is niet zomaar. Onze behandelaren werken met bewezen effectieve behandelmethoden. Hierdoor heb je een goede kans om snel te herstellen. Bovendien hebben onze behandelaren, naast hun vakinhoudelijke expertise, kennis van Joodse- en Israëlische identiteit én zijn zij bekend met de doorwerkende invloed die de Tweede Wereldoorlog kan hebben op gezinnen door de generaties heen. Deze bekendheid met de Joodse context kan helpen om je begrepen en vertrouwd te voelen. Dit helpt, gecombineerd met psychologische vakkennis, bij het slagen van de behandelingen.

Joodse voorzieningen
Naar wens biedt het Sinai Centrum de mogelijkheid tot verschillende Joodse voorzieningen, zoals koosjer eten in het restaurant en Joods geestelijke verzorging. Wij zijn ook onderdeel van het Joods zorgcircuit, een samenwerkingsverband met onder anderen Joods Maatschappelijk Werk, Beth Shalom en andere Joodse zorginstellingen.

Contact
Vraag je je af of de Joodse GGZ iets kan betekenen voor jou, je naaste of patiënt? Wij bieden behandelingen in Amersfoort en Amstelveen. Elke woensdag en donderdag zijn de behandelaren van de Joodse GGZ telefonisch bereikbaar voor vrijblijvend advies, vragen of collegiaal overleg. Je kunt contact met hen opnemen via 06-526 753 19 en joodseggz@sinaicentrum.nl.