Voor verwijzers

Bij de Joodse GGZ bieden wij poliklinische behandeling van veel voorkomende psychische stoornissen met aandacht voor de context. Voor wie deze behandeling geschikt is en hoe je kunt verwijzen lees je hieronder. Wil je meer weten over de wachttijden bij de Joodse GGZ? De actuele wachttijd vind je hier. 

Daarnaast bieden wij een woonvoorziening met 24-uurszorg voor mensen met chronisch psychiatrische klachten. Wil je jouw cliënt hiervoor aanmelden? Wij hebben vrijwel meteen plek. Vul het aanmeldfomulier in of neem contact op via 020-545 7303.  Voor overige poliklinische verwijzingen lees je hieronder verder.

Voor welke cliënten is de Joodse GGZ geschikt? 
De poliklinische behandelingen van de Joodse GGZ zijn specifiek passend voor cliënten die:

  • een Joodse en/of Israëlische achtergrond hebben en bij wie een vermoeden bestaat van depressie, angstklachten, persoonlijkheidsproblematiek of PTSS.
  • Cliënten met een Indische achtergrond, bij wie een vermoeden bestaan van bovenstaande klachten en bij wie de klachten beleefd worden in het licht van de doorwerkende invloed van de Tweede Wereldoorlog op de familie (naoorlogse generatieproblematiek).
  • Soms zien we ook bij andere doelgroepen een soortgelijk klachtenpatroon en een grote herkenning in de problematiek. In deze gevallen kijken we op individuele basis of wij hulp kunnen bieden.

Bij andere psychische klachten, waarbij er sprake is van een Joodse of naoorlogse context, kan (na vooroverleg) ook consultatie aangeboden worden.

Wachttijden
De actuele wachttijd vind je hier. 

Hoe kan ik mijn patiënt verwijzen?
De Joodse GGZ is onderdeel van het Sinai Centrum en daarmee van Arkin. De verwijsbrief kun je mailen naar aanmelden@arkin.nl of faxen naar 020 590 5590. Het is voor een juiste verwijzing noodzakelijk om expliciet in de verwijsbrief te noemen dat je voor de Joodse GGZ verwijst en welke diagnose je vermoedt.

Overleg vooraf
Vraag je je af of wij iets voor jouw patiënt kunnen betekenen? Neem bij vragen of voor collegiaal overleg rechtstreeks contact op met ons behandelteam.

Ook de Centrale Aanmelding Arkin is bereikbaar op werkdagen via 020 590 5555 en aanmelden@arkin.nl, zij weten meer over het gehele behandelaanbod binnen Arkin.