Behandelaanbod

Langdurige zorg

Het Sinai Centrum heeft twee afdelingen waar mensen wonen of voor langere tijd verblijven. We bieden 24-uurs zorg aan ongeveer 45 volwassenen en oudere kwetsbare cliënten met een psychiatrische stoornis die door hun psychosociale handicaps langdurig zorgafhankelijk zijn. Onze cliënten hebben een woon- en leefomgeving die bij hen past en er wordt veel aandacht besteed aan herstel in de vorm van werk, dagbesteding en het terugkrijgen van regie over het eigen leven. Joodse waarden zoals verantwoordelijkheid voor elkaar, saamhorigheid en zorgzaam zijn voor de ander nemen een fundamentele plaats in.

De langdurige zorg

We hebben een gemêleerde cliëntengroep. Er verblijven cliënten bij wie het accent ligt op wonen en het in stand houden van de nog aanwezige zelfstandigheid door middel van het bieden van structuur en dagbesteding. Ook de zelfzorg vraagt bij deze cliënten op alle vlakken begeleiding en aansturing. Deze cliënten wonen op onze locatie in het pand van Beth Sjalom, in de Kastelenstraat in Amsterdam.

Voor andere cliënten is de behandeling en begeleiding echter vooral gericht op herstel en rehabilitatie door middel van een actief programma en een individueel herstelgericht rehabilitatieplan. Deze cliënten verblijven op onze locatie aan de Maccabiadelaan in Amstelveen. Het wonen in kleine groepen en in de appartementen op de Maccabiadelaan is bevorderlijk voor de ontwikkelingsmogelijkheden en de zelfstandigheidontwikkeling van de cliënten aldaar. Cliënten voelen zich er verantwoordelijk voor hun eigen woonomgeving. De sociale omgeving is gunstig vanwege de voorzieningen in de directe nabijheid. Het complex ligt in een woonwijk met winkels, een sportcentrum en andere voorzieningen op korte afstand.

De Maccabiadelaan heeft 16 klinische plaatsen, verdeeld over 2 etages van 8 personen en 10 HAT-eenheden. Het bewonen van deze appartement vereist een hogere mate van zelfredzaamheid. Dit biedt meer mogelijkheden tot vergroten van de zelfstandigheid en ontwikkeling van woonvaardigheden.

 

Zorgkaart Nederland

Sitemap

Sinai Centrum

Amstelveen - Amsterdam
Tel: 020 – 5457200

Amersfoort
Tel: 033 – 8007100