Over ons

Vrijwilligers

Vrijwilligers / maatjes bij het Sinai Centrum

Wilt u iets voor andere mensen betekenen? Heeft u affiniteit met mensen die vanwege psychische klachten zijn opgenomen? Als vrijwilliger bij het Sinai Centrum kunt u cliënten helpen het contact met de wereld buiten de instelling te herstellen.

Een vrijwilliger is een soort maatje voor een individuele cliënt of een groep. U bent geen hulpverlener, maar juist de waardevolle contactpersoon voor het ondernemen van leuke activiteiten buiten de dagelijkse routine. Een passende opleiding is niet noodzakelijk. Wel belangrijk zijn aandacht, goed kunnen luisteren en respect voor andermans leefwereld.

”Het is dankbaar en mooi om te doen”

bernardusJuliëtte Bernardus, maatje bij het Sinai Centrum:
“ik ben vrijwilligster bij het Sinai Centrum in Amstelveen. Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten en wiens maatje ik zou worden. Nu kan ik alleen maar zeggen dat het erg leuk is om te doen. Wat een blij persoon kun je tegenkomen als maatje! Het was een uitdaging, maar het voldoet aan mijn verwachtingen.

Ik hoop dat er zich meer vrijwilligers zullen aanmelden want het is dankbaar en mooi om te doen. Wat je geeft, ontvang je. Ik vind het bijzonder dat ik nog zo kan lachen en zulke goede gesprekken kan voeren met een ouder persoon! Het is het proberen waard.”

Wat kunt u allemaal doen als vrijwilliger?

Afhankelijk van uw voorkeur en kwaliteiten kunt u denken aan:

Wat kunt u verder van het Sinai Centrum verwachten?

Neem voor meer informatie contact op met de coördinator vrijwilligers Helma van der Velden: 06-3068 3408 of vrijwilligerswerksinai@sinaicentrum.nl

Zorgkaart Nederland

Sitemap

Sinai Centrum

Amstelveen - Amsterdam
Tel: 020 – 5457200

Amersfoort
Tel: 033 – 8007100