De Joodse ggz

Als je vastloopt in het leven, werk of relaties en last hebt van psychische klachten is het fijn als je snel terecht kunt op een plek waar je begrepen wordt. Bij de behandelaren van de Joodse ggz (onderdeel van het Sinai Centrum) kun je snel terecht met lichte tot zware psychische klachten.

Welke expertise heeft de Joodse ggz?

De behandelaren bij de Joodse ggz zijn ervaren in het effectief behandelen van depressie, angstklachten, persoonlijkheidsproblematiek en PTSS. Daarbij kiezen zij voor behandelingen die wetenschappelijk onderbouwd en bewezen effectief zijn. Hierdoor heb je de beste kans om snel te herstellen.

Onze behandelaren hebben veel ervaring met het behandelen van cliënten met een Joodse, Israëlische of Indische achtergrond. Hierdoor hebben zij, naast hun vakinhoudelijke expertise, ook kennis van Joodse en Israëlische identiteit én de doorwerkende invloed die de Tweede Wereldoorlog kan hebben door de generaties heen. Deze expertise kan helpen om je begrepen en vertrouwd te voelen, wat belangrijk is voor het slagen van een behandeling. Kijk voor meer informatie over de behandeling en geschiedenis: Behandeling Joodse doelgroep – Sinai Centrum

Geestelijke verzorging en Joods zorgcircuit

Op aanvraag biedt het Sinai Centrum de mogelijkheid tot Joodse geestelijk verzorging en is er koosjer eten beschikbaar. Kijk voor meer informatie op Geestelijke verzorging | Sinai Centrum. Het Sinai Centrum is onderdeel van het Joods zorgcircuit.

Aanmelden en wachttijden

In de regel kun je alleen door je huisarts naar ons verwezen worden. Het is belangrijk dat de huisarts in zijn of haar verwijsbrief duidelijk noemt dat je specifiek voor de Joodse ggz van het Sinai Centrum verwezen wordt. In de verwijsbrief beschrijft de huisarts de klachten waarvan je last hebt of de diagnose die hij of zij vermoedt.

Voor het zorgaanbod van de Joodse ggz zijn er relatief kortere wachttijden. Neem voor de actuele informatie contact op via info-joodseggz@sinaicentrum.nl of 06-526 753 19 (woensdag en donderdag bereikbaar). Je wordt dan te woord gestaan door een van de behandelaren uit het team Joodse GGZ.

Informatie voor verwijzers

Belangrijk is om in de verwijsbrief expliciet te noemen dat er naar de Joodse ggz verwezen wordt.

Bij de Joodse ggz kunnen cliënten terecht met (vermoeden van) angstklachten, stemmingsstoornissen, psychotrauma en persoonlijkheidsproblematiek, die een Joodse of Israëlische achtergrond hebben óf cliënten die hun klachten expliciet relateren aan de doorwerkende invloed van de Tweede Wereldoorlog op hun familie, denk bijvoorbeeld aan mensen die geboren zijn in voormalig Nederlands-Indië. Bij andere psychische klachten kan (na vooroverleg) ook consultatie aangeboden worden.

Contact

Voor vragen en overleg zijn de behandelaren van de Joodse ggz op woensdag en donderdag bereikbaar via info-joodseggz@sinaicentrum.nl en 06-526 753 19. Zij helpen je bijvoorbeeld verder met specifieke vragen over de behandelingen, psychische klachten en actuele wachttijden.