Wachttijden

Hieronder vind je de wachttijden. Dit is een indicatie. We doen ons uiterste best de wachttijden zo kort mogelijk te houden. Wanneer je je hebt aangemeld, nemen wij telefonisch contact met je op om een afspraak voor een intakegesprek te maken.

Als je de wachttijd te lang vindt, kun je zelf of via de huisarts contact opnemen met ons. Voor vragen kun je bellen met de afdeling Centrale Aanmelding Arkin: 020 – 590 44 44.

Toelichting uitgestelde zorg 

Helaas zijn wij genoodzaakt, om voor de duur van enkele maanden, zorg uit te stellen voor de poliklinische behandeling in Amersfoort. Lees hier meer informatie.

Aanmeld- en behandelwachttijd

De aanmeldwachttijd is de periode van aanmelding tot intake. De behandelwachttijd is de periode van intake tot behandeling.

Aanmeldwachttijd*
*Periode van aanmelding tot intake.
Behandelwachttijd*
*Periode van intake tot behandeling.

50

De wachttijd is:
50 weken

20

De wachttijd is:
20 weken

Zorgaanbod: Traumabehandeling voor diverse doelgroepen;
PTSS;
Veteranen;
Joods- Indische doelgroep.
Locaties: Amsterdam
Amstelveen
Amersfoort
Utrecht
Publicatiedatum: Publicatiedatum: 10 mei 2022

 

Wachttijden per locatie
LocatieAanmeldwachttijdBehandelwachttijd
Amstelveen 50 weken 40 weken
Amersfoort 50 weken 14 weken
Utrecht 14 weken 10 weken

Wachttijden Joodse ggz

Voor het zorgaanbod van de Joodse ggz zijn er kortere wachttijden (binnen enkele weken intake, binnen tien weken na aanmelding start behandeling). Neem voor de actuele informatie contact op met onze behandelaren via joodseggz@sinaicentrum.nl of 06-52 67 53 19 (woensdag en donderdag bereikbaar).

Wachttijden en verzekering

De wachttijden zijn niet afhankelijk van waar je als cliënt bent verzekerd. Als de wachttijden boven de norm zijn, is het ook mogelijk dat je jouw zorgverzekeraar vraagt om wachtlijstbemiddeling. Je zorgverzekeraar kan je ondersteunen zodat de wachttijd binnen de normen blijft. Dat zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen zijn dat je binnen vier weken vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek hebt, en dat binnen tien weken vanaf de intake, de behandeling is gestart).