Wachttijden

Het Sinai Centrum doet haar uiterste best om de wachttijden zo kort mogelijk te houden. Als je je hebt aangemeld nemen wij telefonisch contact met je op om een afspraak voor een intakegesprek te maken.

Via deze weg willen wij u informeren over het feit dat er in de afgelopen periode een grote toename van het aantal aanmeldingen is geweest bij het Sinai Centrum. Dit zorgt ervoor dat de wachttijden voor een poliklinische behandeling in Amstelveen oplopen en cliënten langer dan gebruikelijk op een PTSS-behandeling moeten wachten. Op dit moment dient rekening gehouden te worden met een wachttijd die kan oplopen tot één jaar. Dat betekent dat u na de intake een lange tijd moet wachten op behandeling. Uiteraard doen wij er alles aan om de wachttijd te minimaliseren en cliënten zo snel mogelijk een passende behandeling aan te bieden.

Aanmeld- en behandelwachttijd

Aanmeldwachttijd*
*Periode van aanmelding tot intake.
Behandelwachttijd*
*Periode van intake tot behandeling.

18

De wachttijd is:
18 weken

16

De wachttijd is:
16 weken

Zorgaanbod: Onder andere:
Traumabehandeling;
Persoonlijkheidsbehandeling;
Groepsbehandeling.
Locaties: Amsterdam
Amstelveen
Amersfoort
Utrecht
Publicatiedatum: Publicatiedatum: 11 oktober 2021

 

Wachttijden per locatie
LocatieAanmeldwachttijdBehandelwachttijd
Amstelveen 20 weken 24 weken
Amersfoort 16 weken 14 weken
Utrecht 8 weken 11 weken

De wachttijden zijn niet afhankelijk van waar je als cliënt bent verzekerd. Als de wachttijden boven de norm zijn, is het ook mogelijk dat je jouw zorgverzekeraar vraagt om wachtlijstbemiddeling. Je zorgverzekeraar kan je ondersteunen zodat de wachttijd binnen de normen blijft. Dat zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen zijn dat je binnen vier weken vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek hebt, en dat binnen tien weken vanaf de intake, de behandeling is gestart).

Wachttijden Joodse ggz

Voor het zorgaanbod van de Joodse ggz zijn er kortere wachttijden (binnen enkele weken intake, binnen tien weken na aanmelding start behandeling). Neem voor de actuele informatie contact op met onze behandelaren via joodseggz@sinaicentrum.nl of 06-52 67 53 19 (woensdag en donderdag bereikbaar).

 

Als je de wachttijd te lang vindt kun je zelf of via de huisarts contact opnemen met ons. Voor vragen kun je bellen met de afdeling Centrale Aanmelding Arkin: 020 590 44 44.

De wachttijden zijn niet afhankelijk van waar je bent verzekerd.