Stagemogelijkheden

Stage wetenschappelijk onderzoek (masterniveau)

Ben je master student en op zoek naar een interessante onderzoeksstage? Neem dan contact met ons op over de mogelijkheden. Wij hebben een wisselend aanbod van stageplekken voor WO-studenten op de locatie in Amstelveen.

Het Sinai Centrum is onderdeel van Arkin en een landelijk expertisecentrum voor diagnostiek en behandeling van posttraumatische stressstoornis (PTSS) met locaties in Amstelveen, Amsterdam, Utrecht en Amersfoort. Arkin heeft een brede onderzoeksafdeling, waardoor samenwerking tussen de verschillende Arkin-onderdelen mogelijk is. Onze expertise, PTSS met tegelijkertijd persoonlijkheidsproblemen of emotieregulatieproblemen, wordt door de intensieve samenwerking binnen Arkin verder versterkt. Daarnaast werken we veel samen met de Vrije Universiteit Amsterdam, bijvoorbeeld bij neurobiologisch onderzoek.

De onderzoeksafdeling werkt aan verschillende studies. Studies die zijn opgezet door de onderzoekers van het Sinai Centrum zijn PROSPER en Ouderschap bij PTSS. Daarnaast werkt het Sinai Centrum ook mee aan andere onderzoeken, zoals IREM-freq, waarin wordt gekeken of de effectiviteit van 12 sessies EMDR of ImRs verschilt wanneer deze eenmaal of tweemaal per week worden aangeboden.

Wij zoeken jou als:

  • Je een master student bent in klinische (neuro)psychologie, ontwikkelingspsychologie of research master met een klinische focus;
  • Je over klinische werkervaring beschikt (bv klinische stage afgerond);
  • Je affiniteit hebt met deze doelgroep (PTSS + persoonlijkheidsproblematiek of emotieregulatieproblemen);
  • Minimaal 3 dagen per week beschikbaar bent om stage te lopen

Wij kunnen jou bieden:

  • Een interessante en leerzame onderzoeksstage, waar je o.a. uitgebreide ervaring zal opdoen met diagnostiek (SCID-S, SCID-P en de CAPS-5);
  • De mogelijkheid om bij ons je masterthese te schrijven met de data vanuit het onderzoek;
  • Werkervaring als onderzoeker voor minimaal een half jaar.

Geïnteresseerd?

Mail dan je CV en motivatiebrief naar: prosper@sinaicentrum.nl. Geef hierbij duidelijk aan in welk onderzoek je geïnteresseerd bent en de periode + aantal uren in de week dat je stage moet lopen.