Stagemogelijkheden

Ben je masterstudent en op zoek naar een interessante onderzoeksstage? Neem dan contact met ons op over de mogelijkheden. Wij hebben een wisselend aanbod van stageplekken voor WO-studenten op de locatie in Amstelveen.

Het Sinai Centrum is onderdeel van Arkin en een landelijk expertisecentrum voor diagnostiek en behandeling van posttraumatische stressstoornis (PTSS). Onze cliënten zijn veelal getraumatiseerd door oorlog, vervolging of intermenselijk (seksueel) geweld in de jeugd. Specifiek voor de Joodse doelgroep biedt het Sinai Centrum naast PTSS ook behandeling voor andere veel voorkomende psychische stoornissen.

Onderzoeksstage

Arkin heeft een brede onderzoeksafdeling, waardoor samenwerking tussen de verschillende Arkin-onderdelen mogelijk is. Onze expertise, PTSS met tegelijkertijd persoonlijkheidsproblemen of emotieregulatieproblemen, wordt door de intensieve samenwerking binnen Arkin verder versterkt. Daarnaast werken we veel samen met de Vrije Universiteit Amsterdam, bijvoorbeeld bij neurobiologisch onderzoek.

De onderzoeksafdeling werkt aan verschillende studies. Studies die zijn opgezet door de onderzoekers van het Sinai Centrum zijn PROSPER en Ouderschap bij PTSS. Daarnaast werkt het Sinai Centrum ook mee aan andere onderzoeken, zoals IREM-freq, waarin wordt gekeken of de effectiviteit van 12 sessies EMDR of ImRs verschilt wanneer deze eenmaal of tweemaal per week worden aangeboden.

Wij zoeken jou als:

 • Je een masterstudent bent in klinische (neuro)psychologie, ontwikkelingspsychologie of research master met een klinische focus;
 • Je over klinische werkervaring beschikt (bv klinische stage afgerond);
 • Je affiniteit hebt met deze doelgroep (PTSS + persoonlijkheidsproblematiek of emotieregulatieproblemen);
 • Minimaal 3 dagen per week beschikbaar bent om stage te lopen

Wij kunnen jou bieden:

 • Een interessante en leerzame onderzoeksstage, waar je o.a. uitgebreide ervaring zal opdoen met diagnostiek (SCID-S, SCID-P en de CAPS-5);
 • De mogelijkheid om bij ons je masterthese te schrijven met de data vanuit het onderzoek;
 • Werkervaring als onderzoeker voor minimaal een half jaar.

Geïnteresseerd?

Mail dan je CV en motivatiebrief naar: prosper@sinaicentrum.nl. Geef hierbij duidelijk aan in welk onderzoek je geïnteresseerd bent en de periode + aantal uren in de week dat je stage moet lopen.

Klinische stage

Het Sinai Centrum, locatie Amstelveen, biedt twee keer per jaar een stageplaats aan voor een student(e) klinische psychologie. Als stagiair(e) houd je je bezig met o.a. intakes, diagnostiek en indicatiestelling. Daarnaast maak je deel uit van een multidisciplinair team.

Wie ben jij?

 • Een masterstudent in klinische (neurospychologie)
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep (PTSS)
 • Je kunt zowel zelfstandig werken als in teamverband
 • Je bent minimaal 3 dagen per week beschikbaar om stage te lopen

Wat bieden wij jou?

 • Een interessante en leerzame praktijkstage van 6-8 maanden waarin de BAPD behaald kan worden
 • Een dynamische werkplek in een multidisciplinair team
 • Een passende stagevergoeding

Deadlines

Startmaanden voor de stage zijn februari en september. Voor de maand februari is er mogelijkheid te reageren tot 31 augustus van dat voorgaande jaar. Voor de maand september is er mogelijkheid te reageren voor 31 maart van dat jaar. Mocht je interesse hebben in een stageplaats voor september 2024, zorg dan dat je CV + motivatiebrief vóór 31 maart 2024 bij ons binnen is via: sinai-managementondersteuning@sinaicentrum.nl