Geestelijke verzorging

Leven roept vragen op. Dit kunnen moeilijke vragen zijn als je bijvoorbeeld ziek wordt of terugkerende problemen krijgt met andere mensen. Of misschien heb je vragen over je Joodse identiteit. Wat betekent het Joods-zijn in je leven? Ook kun je vragen hebben over eerste- tweede- of derdegeneratieproblematiek na de oorlog.

Geestelijk verzorgers kunnen je helpen bij die vragen. Tijdens elke ontmoeting is er aandacht voor hoop en eigen kracht. Dit gebeurt in een individueel gesprek en in groepen. Niet altijd alleen met woorden, ook met inspirerende verhalen. Hulp van een geestelijk verzorger kan je helpen bij je herstel.

Zingeving helpt bij herstel.

Voor iedereen

Geestelijk verzorgers zijn er voor iedereen. In gesprekken sluiten zij zich aan bij jouw achtergrond en levensverhaal, of je nu gelovig bent of niet, Joods of niet. Het Sinai Centrum hecht aan de achtergrond en de levensovertuiging van ieder persoon. Je mag bij ons zijn wie je bent. Wij hebben dan ook een breed aanbod aan geestelijke verzorging. Arkin, de achterliggende organisatie achter het Sinai Centrum, heeft geestelijk verzorgers die diverse levensbeschouwelijke stromingen vertegenwoordigen. Vanwege het brede aanbod kun je bij het Sinai Centrum de geestelijke verzorging krijgen die het beste bij je past, zodat je zo goed mogelijk geholpen kunt worden.

Van oudsher hebben wij affiniteit met de Joodse identiteit. Je kunt terecht bij twee rabbijnen. De rabbijn kan helpen bij vragen over Joodse identiteit en zingeving (bijv. Joodse les of stilstaan bij vieringen).

Meer informatie of afspraak maken

Je kunt rechtstreeks contact opnemen met één van de rabbijnen van het Sinai Centrum: Menno ten Brink of Daniël van Praag. Ook kun je je wens aangeven via je behandelaar, die het contact kan leggen.

Menno ten Brink

Menno is tevens rabbijn van de Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam. Hij is bereikbaar op m.brink@sinaicentrum.nl of via 020 – 545 7200. Dan kun je vragen om met Menno doorverbonden te worden.

Daniël van Praag

Daniël is bereikbaar op d.vanpraag@sinaicentrum.nl of (020) 545 7213.