Geestelijke verzorging

Leven roept vragen op. Dit kunnen moeilijke vragen zijn als je bijvoorbeeld ziek wordt of terugkerende problemen krijgt met andere mensen. Of misschien heb je vragen over je Joodse identiteit. Wat betekent het Joods-zijn in je leven? Ook kun je vragen hebben over eerste- tweede- of derdegeneratieproblematiek na de oorlog.

Geestelijk verzorgers kunnen je helpen bij die vragen. Tijdens elke ontmoeting is er aandacht voor hoop en eigen kracht. Dit gebeurt in een individueel gesprek en in groepen. Niet altijd alleen met woorden, ook met inspirerende verhalen. Hulp van een geestelijk verzorger kan je helpen bij je herstel.

Zingeving helpt bij herstel.

Voor iedereen
Geestelijk verzorgers zijn er voor iedereen. In gesprekken sluiten zij zich aan bij jouw achtergrond en levensverhaal, of je nu gelovig bent of niet, Joods of niet. Het maakt niet uit wat je levensovertuiging is. Je mag bij ons zijn wie je bent. Binnen het Sinai Centrum staan twee geestelijk verzorgers klaar voor iedereen met elke achtergrond. Zelf hebben zij een Joodse levensvisie, de een liberaal de ander orthodox. Wil je iemand spreken met een andere achtergrond? Binnen Arkin, de achterliggende organisatie achter het Sinai Centrum, zijn er geestelijk verzorgers die diverse levensbeschouwelijke stromingen vertegenwoordigen. Zo kun je bij het Sinai Centrum de geestelijke verzorging krijgen die het beste bij je past, zodat je zo goed mogelijk geholpen kunt worden.

Joodse identiteit
Onze geestelijke verzorging hebben beiden een Joodse levensvisie, de één liberaal en de ander orthodox, maar staan klaar voor iedereen. Zij kunnen naar wens ondersteunen bij vragen over Joodse identiteit en zingeving. Denk aan een individueel gesprek of deelname aan een groep.

Meer informatie of afspraak maken

Je kunt rechtstreeks contact opnemen met één van de rabbijnen van het Sinai Centrum: Menno ten Brink of Daniël van Praag. Ook kun je je wens aangeven via je behandelaar, die het contact kan leggen. Of lees de folder over geestelijke verzorging.

Menno ten Brink

Menno is tevens rabbijn van de Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam. Hij is bereikbaar op m.brink@sinaicentrum.nl of via 020 – 545 7200. Dan kun je vragen om met Menno doorverbonden te worden.

Daniël van Praag

Daniël is bereikbaar op d.vanpraag@sinaicentrum.nl of (020) 545 7213.