Eerste wetenschappelijke publicatie voor onderzoek KopOpOuders voor PTSS 

Ouders met PTSS lopen in de opvoeding van hun kinderen soms tegen vragen aan. Doe ik het wel goed als ouder? Merkt mijn kind iets van mijn PTSS? Hoe voorkom ik dat wat ik heb meegemaakt, mijn kind negatief beïnvloedt? Om ouders te helpen bij deze vragen, heeft Sinai Centrum samen met het Trimbos-Instituut de cursus ‘KopOpOuders voor PTSS’ ontwikkeld.

Het eerste wetenschappelijke artikel over KopOpOuders voor PTSS is nu gepubliceerd in BMC Psychiatry! In dit artikel beschrijven we hoe KopOpOuders voor PTSS tot stand is gekomen, wat het inhoudt, en hoe we gaan onderzoeken of het goed werkt.

Bij het ontwikkelen van KopOpOuders voor PTSS vonden we het belangrijk om niet óver, maar mét ouders met PTSS te praten. We hebben daarom ouders met PTSS geïnterviewd over hun sterke kanten en uitdagingen in het ouderschap. Ook heeft een adviesraad van ouders met PTSS en hun partners met ons meegedacht over de inhoud van de cursus en het onderzoek. In het artikel beschrijven we daarom ook wat we allemaal hebben geleerd van de interviews en adviesraad, en hoe KopOpOuders voor PTSS daardoor beter is geworden.

Het volledige artikel kun je hier lezen: https://bmcpsychiatry.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12888-023-04548-8