Henk Kik neemt afscheid van het Sinai Centrum

Henk, klinisch psycholoog, psychotherapeut en systeemtherapeut, neemt afscheid als manager behandelzaken bij het Sinai Centrum. Hij start per 1 november als directeur bij Arkin Jeugd & Gezin.

Henk heeft veel zin in zijn nieuwe functie bij het sterk groeiende merk. Hij zal de ingezette koers voortzetten en consolideren. Daarnaast wil hij Arkin Jeugd & Gezin verder profileren binnen Amsterdam. Als ambassadeur zal hij het merk verder op de kaart zetten bij gemeenten en andere instellingen.

Henk kijkt met tevredenheid terug op zijn tijd bij het Sinai Centrum, waar hij vanaf oktober 2016 heeft gewerkt. Er speelden veel verschillende ontwikkelingen: zo heeft hij bijvoorbeeld het zorgprogramma van de opnamekliniek herzien. Ook heeft Henk het oplossingsgericht werken geïntroduceerd, waarmee de opnameduur is teruggebracht naar vier weken. Op de poliklinieken heeft hij bovendien zorgpaden ontwikkeld voor focale traumatherapie. Hij blijft projectleider radicalisering in de ggz.

Voor zijn periode bij het Sinai Centrum werkte Henk o.a. systeemtherapeut bij De Waag en was hij als integraal manager van de kinder- en jeugdpsychiatrie van GGZ Drenthe.