Sinai Centrum presenteert PROSPER onderzoek aan Stichting Steunfonds Joodse GGZ

Na ruim vier jaar hard werken is het einde van het PROSPER (Prediction and Outcome Study in PTSD and PERsonality disorders) onderzoek in zicht. Het PROSPER-onderzoek heeft in grote mate bijgedragen aan de academisering van het Sinai Centrum en het behalen van het TOPGGz-keurmerk. Zonder de financiering van Stichting Steunfonds Joodse GGZ was dit alles niet gelukt en het Sinai Centrum wil de stichting dan ook hartelijk danken! Naast academisering heeft het Sinai Centrum zich de laatste jaren ook verder ontwikkeld op het gebied van de Joodse GGZ en de Joodse identiteit van de instelling verstevigd.

Op maandag 29 januari nodigde het Sinai Centrum Magchiel Polak en Jacques Noach van het Steunfonds uit en nam hen mee in deze ontwikkelingen. Meerdere promovendi (Inga Aarts, Arne van den End, Aishah Snoek en Laurien Meijer) en behandelaar Eveline Biedermann gaven een presentatie over respectievelijk de academische en Joodse ontwikkelingen in het Sinai Centrum.

Het Steunfonds kreeg het eindverslag van de onderzoeksprojecten PROSPER en Ouderschap en PTSS en de wetenschappelijke publicaties die bij deze onderzoeksprojecten horen.